Dudak Dolgusu Nedir?

Dudak dolgusu, estetik dolgu işlemlerinden biridir. Ameliyatsız bir estetik tedavi yöntemidir. Etkisi geçici olmasına rağmen işlemin kısa sürede, acısız uygulanması ve tekrar edilebilir olması dudak dolgusu tedavisini ön plana çıkarır. Bu işlem sayesinde dudak dolgunlaşır, dudak sınırları belirginleşir ve dudak daha simetrik bir görünüme sahip olur. Hyaluronik asit içerikli dolgu maddeleriyle gerçekleşen işlem sonucunda doğal bir görünüm elde edilebilir. Hacim kazanan dudaklar sayesinde kadınlar daha mutlu ve özgüven sahibi olurlar. Dolgun dudaklar daha genç bir görünüm sağlar, gülüş estetiğine katkıda bulunur. Yaş ilerledikçe dudaklar incelir, nem kaybeder ve kırışıklıklar artar. Bu durumdan şikayetçi kişiler, dolgu yöntemiyle daha kozmetik bir görünüme kavuşur.

Dudağa Dolgu Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu bilgi ve beceri isteyen bir işlemdir. Dudak anatomisini iyi bilen uzman bir hekim tarafından gerçekleştirilmesi önemlidir.  Muayene sonucunda doktorun tavsiyeleri ile birlikte hastanın istekleri de göz önüne alınarak, dudak dolgusunun yapılacağı bölgelere karar verilir. İşleme başlamadan önce dudağa lokal anestezik krem sürülerek uyuşma sağlanır. Böyle işlem sırasında ağrı veya acı hissedilmez. Ardından dolgu maddesi ince uçlu bir iğne aracılığıyla dudakta deri altına enjekte edilir. Cerrahi bir operasyon bulunmadığı için işlem kısa sürelidir ve hemen etkisi görülür. İşlem sırasında ne kadar dolgu malzemesi kullanılıyorsa dudak o kadar dolgun olur.

Dudak Dolgusu Ne Kadar Sürer?

Bu işlem genel anestezi veya cerrahi prosedürler içermez. Bu nedenle dudak dolgusu uygulamasının süresi oldukça kısadır. Enjektörler aracılığıyla deri altına gönderilen dolgu maddeleri kullanılır. Dudak kalınlığının ne kadar olması isteniyorsa, o miktarda dolgu malzemesi kullanılır. Kullanılan dolgu malzemesinin hacmine göre işlemin süresi artar ya da azalır. Uygulamadan hemen sonra normal günlük yaşantıya geri dönmek mümkündür. Hastanede yatış veya dinlenme gerektiren bir prosedür değildir. Ancak, dudak dolgusuyla aynı anda diğer dolgu işlemlerinin ya da cerrahi estetik uygulamaların da yapılması planlanıyorsa süre uzayabilir. Doğal görünümlü dudaklar için, dolgu işleminin birkaç seansa bölünerek kademeli olarak yapılması daha doğrudur.

Dudak Dolgusunun Avantajları ve Faydaları Nelerdir?

  • Dudaklar istenen boyutta büyütülerek dolgun bir görünüme kavuşur.
  • Dudaktaki asimetrileri düzeltilir.
  • Dudaklar ses çıkışında da etkili olduğu için, konuşmanın düzelmesine katkı sağlar.
  • Hacim kazanan dudaklar sayesinde dudak çevresinde nem artışı olur ve yaşlanmanın izleri azalır.
  • İşlem sonrası kanama, ağrı, morluk olmadan istenen dudaklara sahip olunur.
  • Cerrahi bir yöntem değildir. Uygulama sonrası dikiş veya bandaj uygulanmaz.
  • Kısa süreli ve konforlu bir işlemdir.
  • Dudaklardaki kalınlaşma, uygulama sonrasında hemen görülebilir.
  • Hyaluronik asit içerikli dolgu maddeleri sayesinde dudaklar daha parlak ve canlı görünür.
  • Sonuçlar kalıcı olmasa bile etkisi uzun sürelidir.
  • Dolgu maddeleri alerjiye sebep olmayabilir.

Dudak Dolgusu Ne Kadar Kalıcı Bir Yöntemdir?

Dudak dolgusu işleminde kullanılan dermal dolgu maddeleri zaman içerisinde vücut tarafından emilerek kaybolur. Bu nedenle ömür boyu kalıcı bir estetik yöntem değildir. Dolgunun dudakta kalma süresi dolgu malzemesinin türüne, miktarına, dudağın yapısına, nem oranına ve dolgunun vücuttan emilim hızı gibi çeşitli faktörlerden etkilenir. Kalıcılık süresi bir yıla kadar uzayabilir.

Dudak Dolgusu Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Dudak dolgusu sonrasında hekimin tavsiyelerine uymak önemlidir. Tavsiyelere uyulmadığı takdirde dudak dolgusu bozulur ve başarısız olabilir. İşlemden hemen sonra aşırı sıcak yiyecek ve içeceklerden uzak durulmalıdır. Dudakları ovuşturmamak gerekir. Sert çiğneme hareketlerinden, ruj sürmekten, öpüşmekten kaçınılmalıdır. Gülme gibi aşırı mimik içeren hareketler bir süre yapılmamalıdır. Doktorunuzun önerdiği süre boyunca bunlara dikkat etmek önemlidir.

Bu sayfadaki bilgiler kişiseden kişiye farklılık göstermektedir.